DIY Domácí kokosová pasta pro bílé zuby

Sníte o bílých zubech, ale nechce se vám utrácet za drahé bělící kúry či pásky? Vyrobte si vlastní domácí pastu z kokosového oleje. 100% přírodní pasta vám zabezpečí nejen přírodní vybělení, ale i snížení vzniku zubního kazu. V kombinaci s kvalitním zubním kartáčkem získáte návod na levné domácí bělení bez použití chemie.

Zázrak zvaný kokosový olej

Kokosový olej jakožto bělicí zubní pasta neobsahuje žádné škodlivé látky, je čistě přírodní, vhodný pro vegany, těhotné i kojící ženy, ale rovněž ty, co mají citlivé dásně. Kokosový olej odstraňuje povlak ze zubů, snižuje nadměrnou citlivost zubů a podporuje zdravé dásně.

Recept na domácí pastu z kokosu

  • 5 polévkových lžic kokosového oleje (extra virgin)
  • 3 polévkové lžíce jedlé sody
  • lístky máty

Kokosový olej vložte do misky a nechte rozpustit. Jakmile je olej tekutý, přidejte sodu a pořádně smíchejte, dokud se směs nespojí. Ve vedlejší misce si rozdrťte lístky máty a přidejte je k pastě. Vzniklou pastu můžete ihned použít a zbytek uskladnit v uzavíratelné skleněné nádobě. Tu uchovávejte v lednici a vždy před použitím si kousek odeberte a nechte změknout.

Zuby si vyčistěte jako obvykle, tedy krouživými pohyby okolo každého zubu zvenku, zevnitř, ale i zespoda. K čištění používejte vždy kvalitní kartáček s vysokým množstvím štětin. Jak na správnou techniku čištění zubů si můžete přečíst v našem dalším článku. 

Group 9

„Správné návyky při dodržování ústní hygieny jsou klíčové pro správný vývoj chrupu dítěte. Čím dříve se dítě naučí čistit si zuby, tím méně problémů se zuby bude mít v dospělém životě.“

Bc. Mariana Bugošová DiS.

Dentální hygienistka, Kostelec nad Černými lesy

Kartáčky miDent
pro dokonalý úsměv

Unikátní kartáček se silou 18 640 mikrovláken, který je díky hustému osázení čistící hlavy, jedním z nejprofesionálnějších kartáčků na trhu.

Moderní péče o zuby a dásně

Nenechte si ujít články ze světa stomatologie a tipy na účinnou péči o zuby. Přihlaste se k odběru našeho newsletteru, jehož součástí jsou i výjimečné akce a slevové kupóny.

nebo nás sledujte na sociálních sítích