Správná technika čištění zubů

Správná technika čištění zubů

Věděli jste, že při čištění je důležitá technika? Spojili jsme se s dentisty, kteří doporučují čistit zuby pod úhlem 45 stupňů. Důležitá je preciznost a pečlivost, nevynechejte žádný zub. Nezapomeňte vyčistit také vnitřní stranu zubu. Je to účinná prevence proti plaku a zubnímu kazu. 


Proč je technika čištění zubů tak důležitá?

Pokud si zuby nečistíte správně, tak vám kromě zubních kazů hrozí také záněty nebo krvácení dásní a další potíže, kterým byste se určitě rádi vyhnuli.

„Správná technika čištění zubů není nijak složitá a lze si jí poměrně rychle osvojit. Velmi důležité je mít kvalitní kartáček, který nepoškozuje dásně.“


Nezapomínejte na plošky zubů

Snažte se čistit zuby jemnými kroužkovými pohyby a za pomoci kartáčku stírat zubní plak v již avizovaném sklonu 45 stupňů. Příliš na zuby netlačte, raději vykonejte pohyb ve vyšší frekvenci. Při velkém tlaku je zde riziko obroušení zubní skloviny.

Tímto způsobem vyčistíte přední a zadní plochy zubů. Opomenout při čištění nesmíte ani na kousací plošky zubů, ty čistěte jednoduše horizontálním pohybem. 

Group 9

„Základ zdravých a krásných zubů je důkladná ústní hygiena již od mladého věku. Používejte správné pomůcky správným způsobem a vaše zuby se vám odmění.“

Jana Kroulová DiS.

Dentální hygienistka, Petrák stomatologie s.r.o

Kartáčky miDent
pro dokonalý úsměv

Unikátní kartáček se silou 18 640 mikrovláken, který je díky hustému osázení čistící hlavy, jedním z nejprofesionálnějších kartáčků na trhu.

Moderní péče o zuby a dásně

Nenechte si ujít články ze světa stomatologie a tipy na účinnou péči o zuby. Přihlaste se k odběru našeho newsletteru, jehož součástí jsou i výjimečné akce a slevové kupóny.

nebo nás sledujte na sociálních sítích